A SM - Raaka Raisio, se raaka Raisio

Share |
17.04.2017

TPS A nuoret siis voittivat Suomen Mestaruuden ja on juhlinut läpi pääsiäisen. Raisio osoittautui jälleen mahtavaksi pelipaikaksi ja vieraille erittäin epämieluisaksi. Peliä on turha sen enempää käydä läpi, mutta pientä ajatusleikkiä voidaan aina heittää ilmoille.

Finaaleissa TPS hävisi vain kaksi erää vastustajalle, ensimmäisen ja viimeisen, missä kohtaa sillä ei enää ollut merkitystä. Tässä valossa oikea joukkue nosti kannua. Kaikilla osa-alueilla voidaan todeta TPS musertavaksi, ihan kaikilla ja kiistatta. Mistä se johtuu, siinä kaverilla mietittävää. Toivottavasti ainakin ottavat opikseen, että muiden vähättely ei ole se millä omaa joukkuetta viedään eteenpäin.

raisio_1.png

Apinalaumaksikin finaaleissa tituleerattu faniryhmä sai vastustajan sekaisin (Kuva Juha Laaksonen)

Meidän tukena on pyörinyt ns. fanijoukot. Finaalissa he taisivat syödä terää koko vastustajalta. Muissa ottelupareissa se koettiin positiiviseksi äänen kannattajaksi. Toki vielä heilläkin jää parannettavaa tulevaan, mutta ei nyt ihan pahaa häiriötä ollut heilläkään. Verrataan nyt vaikka mitä tapahtui Tampereen pelissä ja myös Raisiossa. Kiitos näille pojille, Seinäjoki tuli myös otettua haltuun.

Raisio_2.png

Valmentajien ja suurimman osan pelaajien yhteinen matka alkoi kaudella 2015-2016. Siitä alkoi Our Story. Sillä oli omat merkityksensä ja isoin asia oli, että vain sillä on merkitystä mitä me teemme. Kaikki muu on ulkopuolista ja epäoleellista. Myös uusien tapojen opettelu tuli muutosten myötä. Kausi päättyi jo tuolloin finaaleihin, missä takkiin lopulta tuli. Siellä tehtiin myös valmennuksellisia virheitä ja niistä tulisi ottaa opiksi. Kausi 2016-2017 saikin jatkumona teeman Keep The Dream Alive. Viestiä joukkueelle tällä kaudella oli, että ensin tulee tavoitteet ja sitten teot jotta niihin päästään. Ilman tavoitteita ei voi olla unelmia ja unelmiin ei pääse ilman tavoitteita. Sillä kaavalla edettiin tämä vuosi. Mutta kaiken kokonaisuuden takana on pelaajien ja nimenomaan yksilöiden kehittäminen ja halu kehittyä. Finaalit sen näyttivät, että meidän yksilöt olivat edellä kaverin vastaavia. Tietysti meidänkin tapauksessa löytyy asioita joihin ei ulkopuolella aina olla tyytyväisiä. Mutta näinhän se aina on.

Ja meidän valmennustiimi ei ole vain joukkueen valmentajat. Se tiimi on varmasti yksi valtakunnan parhaita, jollei paras. Ja on ollut jo ainakin kaksi vuotta.

Raisio_3.png

Tähän hetkeen on kuulunut monta, monta harjoitusta (Kuva Juha Laaksonen)

”Olen valmentanut kolme vuotta TPS Salibandyseurassa, matkalla on paljon ja todella paljon tullut vastaan kuinka monella on mielipiteitä meidän tekemisestä ja kuinka väärin teemme asioita. Kaikessa tekemisessä on kuitenkin aina ollut takana se, että tehdään omaa juttua ja meidän pelaajille. Varmasti on tehty asioita väärin, mutta myös oikein. Tämä on palkinto pelaajille siitä luottamuksesta, mitä he kulloisenkin valmentajan kanssa ovat antaneet. Myös finaalivastustajan tapa arvostaa tai lähinnä olla arvostamatta muiden tekemisiä jättää minuun henkilökohtaisesti ison arven. Mutta tuo homma on nyt kuitattu ja matka jatkuu, suomen mestarina mallia 2016-2017 kertailee vastuuvalmentaja Molkka.”

Raisio_4.png

A Suomen Mestarit 2016-2017 (kuva Juha Laaksonen)

Pytty on matkannut jokusenpäivän ja nähnyt maailmaa. Itämerikin on valloitettu tällä riemukkaalla, mutta asiallisesti käyttäytyneellä porukalla. Se ilo mitä onnistumiset toivat näiden nuorten miesten pääsiäiseen 2017, on ansaittu ilo. Riehakkain juhlinta alkaa olla taaksejäänyttä aikaa. Mutta kesällä vielä yksittäisiä hillittyjä juhlia mahtuu ohjelmaan. Mutta tästäkin uusi aamu sarastaa ja harjoittelu kohti seuraavia unelmia jatkuu, jokaisella omalla tavallaan. On persoonia, vahvoja sekä vieläkin vahvempia, mutta kaikkea kuvaa yksilöt joista syntyi joukkue. Päätetään tämä matka tähän toteamalla, että pytty on varmoissa käsissä.

                     Kiitos kaikille mukana olleille ja taustalla apuna toimineille, Kiitos! Keep The Dream Alive!

03.10.2017A Nuorten SM sarja käynnistyi viikonloppuna
27.09.2017A Nuorten SM sarja pyörähtää käyntiin
18.06.2017TPS A kesäharjoittelun parissa
18.04.2017A- ja B-poikien kauden 2017-18 aloituspäivät selvillä!
17.04.2017A SM - Raaka Raisio, se raaka Raisio
13.04.2017 8:00A SM tänään Raisio on mustavalkoinen
12.04.2017A SM ja Tampere on mustavalkoinen
10.04.2017A nuorten ensimmäinen finaali TPS voittoinen
08.04.2017 10:00A Nuorten finaaliennakkoa osa 3
07.04.2017 18:00A Nuorten finaaliennakkoa osa 2

Siirry arkistoon »