A nuorten ensimmäinen finaali TPS voittoinen

Share |
10.04.2017

Odotetut A SM finaalit saatiin vihdoin käyntiin Leaf Areenalla. Odotettavissa oli tiukka, fyysinen ja kuuma kamppailu. Ja sitähän saatiin.

Pelin alku oli vahvasti TPS:n pallollista hallintaa Classicin lähinnä seisoskellen keskiviivassa. 5 minuutin pelin jälkeen TPS:n melkoinen pyöritys ja kaveri sahattu sinne kuuluisalle kebab kioskille ja näin maalitili avattu finaalisarjassa, 1-0. Seuraava vaihto ja kaveri kuittaa välittömästi tasoituksen. Erän puolivälissä vielä vastustajalle 1-2 johto-osuma. Näissä numeroissa tauolle.

”Oltiin hyvin valmiina ja hieman yllättäen Classic ei halunnut palloa vaan saimme sen kanssa huseerata. Pienet virheet maksoi jälleen tylysti ja näin kaveri pääsi johdossa taukoilemaan. Mutta hyvin oltiin pelillä, summaa valmentaja Sandström.”

finaali-1-1.png

Jussi Töyrylän laukaus livahtanut ohi hölmistyneen Riku Saarentolan (Kuva Juha Laaksonen)

Toinen erä ei sinällään tuonut muutosta. 26. peliminuutti ja TPS nousee tasoihin 2-2, kaverin maalivahdin avustuksella. Puolivälissä erää pieni nukahdus oman maalin edessä jättää pinkkipojan yksin maalin eteen ja lopulta classic saa johtomaalin 2-3. Sitten ikävä tilanne mikä ei missään nimessä kuulu näihin peleihin. Kaveri kolasi täysin silmittömästi meidän pelaajan maalin takana. Siinä tilanteessa moni odotti jo laputusta isolla rangaistuksella ulos, mutta näin ei käynyt. Seuranneen ylivoiman TPS kuittasi välittömästi ja taukonumerot 3-3 taululla.

Kolmaserä alkoi siten kotijoukkueen ylivoimalla. Se ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä vastustaja juoksi matalalla peliasennolla suoraan päin meidän pelaajaa, mistä tulkinta 5 min väkivaltaisuudesta. No se oli otettava vastaan. Seuranneella alivoimalla TPS sai luotua maalipaikan, eikä erehtynyt ja 4-3 johto alivoimalla. Vielä tuska jatkui kun saimme 2 minuutin jäähyn. Piti tappaa myös pitkä 3vs5 alivoima. Mutta ei siinäkään lopulta ollut vaikeuksia. Sitten puolivälissä kolmatta erää peli sai ratkaisun. Kaverin katsellessa vielä fanikatsomoa TPS laittaa pallon liikkeelle ja pallo tyhjiin ja numerot 5-3. Classic sai vielä kavennuksen ja näennäistä toivoa, mutta Jussi laukoi helpon maalin ja 6-4 loppunumerot olivat tosiasia. Ilman maalivahtia yrittänyt Classic ei päässyt maalipaikoille ja näin ilta oli mustavalkoinen.

”No sellainen peli. Meillä oli hyvin tunnetta mukana pelin alusta alkaen. Pieni virhe koostumus avauserässä menee täysin minun piikkiini. En ajatellut asiaa oikealla tavalla ja se piti korjata. Hyvä että päästiin peliin takaisin nopeasti uudelleen. Pojat kentässään tekivät valtavasti työtä saadakseen homman balanssiin. Ei nyt ihan Classikoksi noussut tämä peli, sen verran oltiin pelillisesti edellä kaveria. Mutta eiköhän kaverin kokoonpano radikaalisti nyt muutu kun saavat tukun liigapoikia pelastamaan tilanteen. Meidän täytyy parantaa isosti, jos tiistaina meinataan taistella voitosta, lopettaa vastuuvalmentaja Molkka.”

Maalivahtien torjunnat menivät Kuisma 20 ja Saarentola 19.

TPS lepää ja odottaa tiistain peliä, mistä päästään vihdoin finaalirytmiin jossa pelataan joka toinen päivä hamaan tulevaisuuteen. Matka on vasta alussa ja seuraava peli tuo uudet haasteet.

Kolmas finaali pelataan kaikissa tapauksissa torstaina 13.4. Raision Kerttulan Urheiluhallissa klo 18:30. Nyt mahtuu mukaan lähes 1000 nopeinta, joten kaikki tervetuloa paikalle kannustamaan omiansa, myös Tamperelaiset ovat tervetulleita!

Lipuista ja ennakkomyynnistä erikseen TPS kanavilla.

Keep The Dream Alive!27.04.2018A- ja B-poikien valmennuksessa mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja - Tryoutit alkavat 10.5.!
20.04.2018A ja B-poikien tryoutit alkavat 10.5. - katso lisää täältä!
03.10.2017A Nuorten SM sarja käynnistyi viikonloppuna
27.09.2017A Nuorten SM sarja pyörähtää käyntiin
18.06.2017TPS A kesäharjoittelun parissa
18.04.2017A- ja B-poikien kauden 2017-18 aloituspäivät selvillä!
17.04.2017A SM - Raaka Raisio, se raaka Raisio
13.04.2017 8:00A SM tänään Raisio on mustavalkoinen
12.04.2017A SM ja Tampere on mustavalkoinen
10.04.2017A nuorten ensimmäinen finaali TPS voittoinen

Siirry arkistoon »