A Nuorten finaaliennakkoa osa 3

Share |
08.04.2017 10:00

Tänään kolmannessa ja viimeisessä osassa tentattavana TPS vastuuvalmentaja Lari Molkka.

Tervehdys Lari, Moro, moro!

Millaisia pelillisiä ajatuksia menneestä? Meillä ollut hyvät pöhinät puolivälierissä ja välierissä. Tasaisia ja hyviäkin pelejä tasollisesti. Oltiin useaan otteeseen ahdingossa mistä selvittiin henkisesti hyvin. Toivotaan, että se on meille eduksi kun kuitenkin tilanteet vaihtelee matkan varrella. Kaverihan on kävellyt nämä sarjat jatkoon. Itse peli otti ison askeleen välierissä, OLS pakotti siihen. Pienikin nukahdus maksoi heti.

Oletko lukenut Classicin kirjoituksia ja ennakoita? No en ole, ne nyt vaan hehkuttaa itseänsä ja kuinka kovia ne on verraten muihin, ei kiitos.

Heidän valmennus näki runkosarjan näin, mitä ajatuksia? ”Kaikilla kolmella kärkijoukkueella on -96-painotteinen ikäluokka sekä Oilersilla myös. Se, että TPS ja Rangers ovat nyt niin ylhäällä, niin heillä on ollut vakioporukka, jolla he ovat pelanneet koko kauden.”

No jos jätetään meille se päätäntä ketä kentälle menee. Me kun ei mietitä syntymäaikoja. Taitavat vain hakea selityksiä sille miksi eivät lähde tuolla joukkueella finaaleihin kotiedulla. Tuo sarjataulukon sijoitus, ikävää vähättelyä meitä muita kohtaan. Tervetuloa turkuun meidän harjoituksiin. Kyllä se työ on tehty siellä jo vuosikaudet, ei nyt yhtäkkisellä oivalluksella et pidetään sama kokoonpano.

ennakko-3-1.png

Tunnetta löytyy varmasti finaalisarjaan (kuva Juha Laaksonen)

Eikö kokoonpanoilla ole merkitystä tässä sarjassa? No on todellakin! Mutta esimerkiksi finaalivastustajan kokoonpanon muodostuminenhan on täysin päinvastainen kuin meidän. Heidän -96 pojathan ovat tippuneet miesten kokoonpanosta pois A junnujen käyttöön. Viime vuonna jo osin, nyt kokonaan. Ei se et on ”liigapoika” ole merkityksellistä jos shortsissa on eri logot kuin muilla pelaajilla. Pelaaminen ratkaisee, mun näkemykseni mukaan. Kokoonpanoistahan sen näkee.

Kauden alussa vastustaja lähetti terveisiä viime kauden play off valinnoista, mikäs tämän takana? No, kuten tiedätte löytyy mulla pieni sininen sydän ja en halunnut tiputtaa heitä puolivälierissä. Ilmeisesti se ei ollut sitten hyvä asia.

Mitäs odotuksia finaalipeleistä? Olishan se mahtavaa jos tulisi sellainen ”kuuma” sarja missä väännetään kovaa. Mutta vastustajalla on tähän myös sanansa sanottavana. Koitetaan olla fyysisesti vahvempi joukkue 1vs1 kamppailuissa.

Mihin sarja ratkeaa? Haluun voittaa! Kaverilla on pilvin pimein junnumitaleita ja miesten kultamitaleita jne. Siihen ratkeaa, kumpi keskittyy pelaamaan. Koitetaan olla henkisesti se vahva joukkue ja keskittyä omiin vahvuuksiin.

Pysyykö tunteet kurissa? Pysyy, mutta aivan varmasti väännetään joka suunnassa. Sehän on osa tätä juttua, kun eletään voimakkaasti omien puolella. Pelien jälkeen rehti kädenpuristus ja matka jatkuu entiseen malliin. Pidetään tämä irrallisena sarjana.

Keep The Dream Alive!

 

27.04.2018A- ja B-poikien valmennuksessa mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja - Tryoutit alkavat 10.5.!
20.04.2018A ja B-poikien tryoutit alkavat 10.5. - katso lisää täältä!
03.10.2017A Nuorten SM sarja käynnistyi viikonloppuna
27.09.2017A Nuorten SM sarja pyörähtää käyntiin
18.06.2017TPS A kesäharjoittelun parissa
18.04.2017A- ja B-poikien kauden 2017-18 aloituspäivät selvillä!
17.04.2017A SM - Raaka Raisio, se raaka Raisio
13.04.2017 8:00A SM tänään Raisio on mustavalkoinen
12.04.2017A SM ja Tampere on mustavalkoinen
10.04.2017A nuorten ensimmäinen finaali TPS voittoinen

Siirry arkistoon »