Valikko Sulje

Herrasmiesliiga

Herrasmiesliiga 2020-2021

Pyrimme jälleen järjestämään ikämiehille suunnatun Herrasmiesliigan TPS Salibandyn Hallisarjan yhteyteen kaudella 2020-2021.

Herrasmiesliiga on sarja, joka on suunnattu joukkueille, jotka ovat kokeneet Hallisarjan jo osittain liian kilpailulliseksi. Sarjassa korostetaan entistä enemmän mukavaa yhdessä harrastamista ja se järjestetään 8-10 joukkueen erillisenä sarjana Hallisarjan tapaan. Sarjassa noudatetaan Hallisarjan periaatteita mutta sarja ei kuulu varsinaiseen Hallisarjaan. Tarkoituksena on, että sarjaan osallistuvat pelaajat ovat ikämiesikäisiä eli vähintään 35-vuotiaita, ottelussa sallitaan 3 “alaikäistä”, jotta mm. isä-poika, työkaveri-työkaveri, aviomies-vaimo pelaaminen mahdollistuu. Pelaajat voivat vaihtua jokaiseen peliin. Pelit pelataan pelaamisen ilosta vailla tulostavoitteita. Sarjataulukkoa toki tässäkin sarjassa pidetään ja järjestetään sarjan oma lopputurnaus.

Joukkueet sarjaan valitaan ensisijaisesti hallisarjajoukkueiden joukosta seuraavin periaattein: Ensisijaisesti sarjaan otetaan mukaan joukkue, joka luopuu kilpailullisesta hallisarjapaikastaan, näin saadaan myös “kilpapuolelle” tilaa uusille, nuoremmille joukkueille. Toissijaisesti sarjaan otetaan mukaan hallisarjajoukkue jonka yli 35-vuotiaat pelaajat siirtyvät pelaamaan herrasmiesliigaan. Mikäli kiinnostuneita joukkueita ei ole tarpeeksi, otetaan sarjaan “ulkopuolisia” joukkueita ilmoittautumisjärjestyksessä. Sarjassa voi pelata vaikka kuuluisikin johonkin varsinaisen hallisarjan joukkueista. Samalla nimellä yksittäinen joukkue ei kuitenkaan voi ilmoittautua molempiin sarjoihin.

Herrasmiesliigan kustannukset ovat samat kuin varsinaisessa Hallisarjassakin (Tällä hetkellä osallistumismaksu 850 euroa, tuomarimaksut 30euroa/peli. Hinta saattaa vielä muutttua, jos vuorojen hinnat nousevat). Jokaiselle joukkueelle taataan vähintään 14 peliä kauden aikana.