Kytöhonka siirtyy taustoille - Teemu Variksesta uusi päävalmentaja

Share |
16.04.2012

TPS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajana kaksi viimeistä kautta toiminut Perttu Kytöhonka siirtyy toimiston puolelle ja jättää valmennustehtävät toistaiseksi. Kytöhongan paikan TPS:n päävalmentajana perii kaksi kautta apuvalmentajana toiminut Teemu Varis.

perttuteemu.jpg

- Kaksi kautta on tullut tasapainoiltua päävalmentajuuden ja valmennuspäällikön tehtävien kanssa ja pyritty venymään molempiin hommiin mahdollisimman hyvin. On kuitenkin selvä juttu, että kun miesten valmennus on syönyt arki-illat käytännössä kokonaan, en ole kyennyt olemaan meidän juniorijoukkueiden tukena haluamallani tavalla, toteaa Kytöhonka.

Kytöhonka löytää kahdesta edellisestä kaudesta enemmän positiivisia asioita, vaikka pudotuspelipaikan lipeäminen erityisesti toisella kaudella jäikin harmittamaan.

- Liigajoukkueen osalta olen tyytyväinen siihen, että tämän kahden kauden aikana on ajettu kymmenkunta omaa junioria liigaryhmään ja muutenkin saatu joukkueelle rakennettua lahjakas runko. Näen tässä ryhmässä voimakasta potentiaalia ja olemme koko ajan pyrkineet siihen, että mukana säilyvät kaverit ovat kunnianhimoisia, sitoutuneita ja omaavat lujan selkärangan. Näitä kavereita tarvitaan matkalla sinne mihin haluamme. Toimintakulttuuria on saatu kehitettyä hyvään suuntaan ja joukkue on selvästi urheilullisempi kaikin puolin kuin pari kautta sitten.

- Tuloksellisesti en ole tyytyväinen siihen, että emme yltäneet pudotuspeleihin tänä aikana. Mielestäni meillä olisi ollut menneellä kaudella hyvät mahdollisuudet kahdeksan sakkiin, mutta tasaisuus ei riittänyt. Tästä kannan luonnollisesti vastuun. Omaan suoritukseeni en ole täysin tyytyväinen, sillä jossain määrin samojen pelillisten haasteiden parissa painittiin kumpanakin kautena. Jossiteltavaa ei kuitenkaan siinä mielessä jää, että voin katsoa itseäni peilistä ja todeta, että töitä tehtiin ja kiviä käännettiin niin hyvin kuin mihin omat rahkeet riittivät.

TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi kiittää Kytöhonkaa varauksetta kahdesta menneestä kaudesta.

- Perttu tuli kaikkea muuta kuin helppoon rakoon, sillä olemme vetäneet taloudellisesti tiukalla linjalla ja tämä on luonnollisesti tiennyt sitä, että joukkuetta on pitänyt nuorentaa ja siihen on pitänyt ajaa sisään uusia tulevaisuuden runkomiehiä.  

- Olemme olleet Pertun tekemään työhön erittäin tyytyväisiä. Tämä ratkaisu, että hän jäi sivuun liigavalmennuksesta syntyi hyvässä yhteisymmärryksessä ja organisaation kokonaisuuden kehittäminen mielessä. Nyt saamme voimakkaasti lisäresursseja sekä junioritoiminnan laadun nostamiseen, että liigajoukkueen taustojen kehittämiseen.

Varis ottaa ohjat

TPS:n liigajoukkue siirtyy kaudella 2012-2013 Teemu Variksen, 32, komentoon. Kaksi kautta Kytöhongan apuna toiminut, Ruokolahden Rajussa valmentajauransa aloittanut Varis on ollut suuressa roolissa jo kahden kauden ajan ja hyppy päävalmentajaksi on luonnollinen askel. Juha Kiviniemen mukaan Varis oli luonnollinen valinta uudeksi päävalmentajaksi.

- Teemu on ollut vahvasti mukana rakentamassa tätä uutta Tepsiä ja hän on sitoutunut meidän linjauksiimme.  Ylipäätään se, että meillä on ollut hänen tasoisensa tekijä mukana, on mahdollistanut tämän ratkaisun. Hienoa, että Teemu on ollut valmis vastaamaan haasteeseen.

teemu.jpg

Varis tarttuu haasteeseen intoa puhkuen.

- Tätä varten ollaan valmistauduttu viimeiset 17 vuotta erilaisissa valmennustehtävissä. Viimeiset kaksi vuotta on ollut hienoa aikaa Pertun vasempana kätenä. Tämä on antanut paljon oppia ja ajatuksia tulevaa tehtävää varten. Lähdimme tekemään kaksi vuotta sitten isoa pelillistä muutosta etenkin pallolliseen peliin. Nyt voidaan jatkaa pelin ja joukkueen eteenpäin viemistä kahden vuoden pohjilla, joten lähtökohdat ovat ihan loistavat.

Teemu Variksen kattavampi haastattelu luvassa vielä tällä viikolla.

23.11.2016Suomi ja Latvia aloittavat valmistautumisensa MM-kisoihin, seuraa Laurin ja Artiksen matkaa Tepsin Instagramista!
11.11.2016Miesten kahden ottelun viikolle loistava päätös - Indians kaatui vieraskentällä
11.11.2016Miehillä viimeinen liigaottelu ennen maajoukkuetaukoa - Indians-TPS tänään Otahallilla
10.11.2016Puolustaja Lauri Stenfors nousee Riian MM-kisakoneeseen
09.11.2016Miehet esittivät kauden parastaan - EräViikingit kaatuivat hurjan taistelun päätteeksi
08.11.2016Miehet vieraspisteiden hakuun Vantaalle - EräViikingit-TPS huomenna Energia Areenalla
08.11.2016Luukkonen ja Stenfors nimettiin MM-ehdokkaiden joukkoon
27.10.2016Miehet Raholasta kotiin ilman pisteitä
27.10.2016Miehet tänään Raholaan Nokian KrP:n vieraaksi
20.10.2016Joni Peltola lainasopimuksella SalBaan MM-kisataukoon saakka

Siirry arkistoon »